Samordnare för stöd i domstol

Brottsofferjouren Örebro län Omfattning: Halvtid 50 %Varaktighet: 1 september 2024 – 1 juni 2025Anställningsform: Vikariat Gör skillnad. Varje dag.Är du engagerad, empatisk och ansvarstagande som person och som vill vara med och bidra till att människor får sina rättigheter tillgodosedda. Låter det intressant? Då kan du vara vår nya samordnare för vårt domstolsbaserade stöd. Om […]

Brottsofferjouren Örebro län

Omfattning: Halvtid 50 %
Varaktighet: 1 september 2024 – 1 juni 2025
Anställningsform: Vikariat

Gör skillnad. Varje dag.
Är du engagerad, empatisk och ansvarstagande som person och som vill vara med och bidra till att människor får sina rättigheter tillgodosedda. Låter det intressant? Då kan du vara vår nya samordnare för vårt domstolsbaserade stöd.

Om Brottsofferjouren

Brottsofferjouren Örebro län är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation. Vi arbetar utifrån ledorden Empatisk, Engagerad, Trovärdig och Ansvarstagande. Genom vår verksamhets två huvuduppdrag, det allmänna stödet och stöd i domstol, är vi en nyckelaktör i samhällets stödnätverk och våra insatser bidrar till vår demokrati och vårt rättssamhälle. De båda uppdragen utförs av utbildade ideella stödjare. Genom deras arbete ger vi medmänskligt stöd, information och praktisk vägledning till brottsoffer, vittnen och anhöriga till dem samt anhöriga till gärningspersoner.

Brottsofferjouren Örebro län har två bemannade kontor och du kommer att utgå från vårt kontor i Örebro. Vi är en av ca 60 lokala jourer runt om i landet som ingår i riksförbundet Brottsofferjouren Sverige (www.boj.se).

I vår lokala jour arbetar i nuläget 4 personer med att organisera och samordna verksamheten, där det också ingår ca 25-30 stödjare som arbetar volontärt och en styrelse med 7 ledamöter.

Rollen som Samordnare för stöd i domstol

Som samordnare för stöd i domstol kommer du att vara en viktigt del för vår samverkan med Örebro tingsrätt där du är ansvarig för vår ideella stödverksamhet inför, under och efter förhandlingar. Du har även ansvar för att utbilda, stödja och samordna volontärerna i det domstolsbaserade stödet. I arbetet ingår administration och schemaläggning i vårt ärendehanteringssystem Minerva. Du kommer att ha en nära samverkan med våra två samordnare i den allmänna stödverksamheten. Det är du tillsammans med dina kollegor och ideella stödjare som gör oss till en attraktiv plats att arbeta på. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är engagerad, empatisk och ansvarskännande. Du har ett genuint intresse av människor och ett öppet förhållningssätt. Du har en god förmåga att arbeta lösningsfokuserat och självständigt men förstå vikten av att arbeta i team. Vi värdesätter en personlig mognad och förmåga att sätta lämpliga gränser och skapa struktur. Du har god kännedom om rättssystemet och ska vara intresserad av och vilja bidra till att förbättra en människas livssituation. Du har en eftergymnasial utbildning passande för uppdraget och erfarenhet av att möta personer i behov av stöd och hjälp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om du känner igen dig i ovanstående, tycker vi att du ska söka tjänsten.

Hos Brottsofferjouren får du en grundutbildning när du börjar samt kontinuerlig fortbildning som är relevant för uppdraget i verksamheten.

Senaste ansökningsdag 24-04-01 men urvalsprocessen sker fortlöpande. Vi ser gärna en snabb rekryteringsfas varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång. Sök med CV, ett personligt brev och ange löneanspråk.

Välkommen med din ansökan till: ingela.wistedt@orebrolan.boj.se


Kontakt
Ingela Wistedt
Verksamhetschef

Mejl: ingela.wistedt@orebrolan.boj.se
Tel: 072-550 07 56