Göm ditt besök

Alla sidor du besöker sparas som historik i din webbläsare. Om du av någon anledning inte vill att någon ska kunna se att du har varit inne på en sida så kan du radera historiken.

Google Chrome

För att gömma ditt besök i Google Chrome klickar du på de tre prickarna högst upp till höger i fönstret, sedan väljer du ”Inställningar”. Under ”Sekretess och säkerhet” på sidan du blir omdirigerad till så finns det en knapp som heter ”Rensa webbinformation”. Här kan du välja om du vill radera allt som lagrats, som t.ex. cookies, eller bara webbhistoriken.

I Google Chrome kan du surfa inkognito (anonymt, utan spår), vilket innebär att de webbsidor du öppnar och de filer du laddar ner inte loggas i historiken för surfning och nerladdning. Dessutom raderas alla kakor när du stängt inkognitofönstret. 

Internet Explorer

I Verktygsmenyn högst upp till höger (tre vertikala prickar) väljer du ”Historik” och klickar sedan på ”Rensa historik” uppe till höger i menyn.

Firefox

Under Verktyg – gå in under Rensa ut känslig data… och där kryssa i de rutor som är aktuella; gäller det bara tidigare besökta sidor är det översta rutan och gå vidare genom att klicka Rensa nu.

Safari

I Safari har du likt som i Chrome ett alternativ som heter ”Privat surfning” som du når på mobilen genom att klicka på ”Private” nere i vänstra hörnet, eller under ”Redigera” på datorn.

För att ta bort historik klickar du på ”Historik” högst upp, sedan ”Visa all historik…” för att radera specifika sidor, eller så kan du välja ”Radera all historik” för att radera all historik på en gång.