Stöd efter terrordåden i Bryssel

Igår kväll dödades två svenskar och en skadades i Bryssel efter att en gärningsman med kopplingar till terrorgruppen IS gått till attack med ett skjutvapen. Enligt Belgiens federala åklagarmyndighet var motivet med dådet att döda svenskar.

Terrorhotnivån i Bryssel är nu på högsta nivå och svenskar i Bryssel uppmanas att inte samlas i grupp eller på platser där många svenskar kan tänkas vistas och inte heller bära svenska symboler öppet. Svenska kyrkan i Bryssel har stängt av säkerhetsskäl men finns tillgängliga per telefon.

Det är högst rimligt att mot bakgrund av all turbulens runt om i samhället, och nu senast mord med terrormotiv riktade mot svenska fotbollsfans i Belgien, känna oro och ha behov av att prata med en medmänniska. Vi finns till för alla brottsutsatta, vittnen, anhöriga och oroliga som behöver stöd. Vår telefoncentral 116 006 har öppet vardagar 09.00-19.00 och helger 09.00-16.00. Om du befinner dig i utlandet och vill nå Brottsofferjourens nationella telefoncentral ringer du +468-644 86 48. Du kan också kontakta oss via vår chatt här på hemsidan, anonymt om du vill.

Våra tankar är med offren, deras anhöriga och övriga drabbade i Sverige och Bryssel.

Ytterligare viktig information kring dåden