Brottsofferjouren bjuder in till politikersamtal om brottsoffers rättigheter

I år är det valår och Brottsofferjouren Sverige anordnar traditionsenligt ett politikersamtal med rättspolitiska talespersoner från samtliga åtta riksdagspartier.

Den 16 maj är det dags att samlas till samtal om hur Sverige på bästa sätt kan uppfylla brottsoffers rättigheter i praktiken. Under samtalet kommer vi därför helt fokusera på de viktiga och övergripande åtgärder som Brottsofferjouren föreslår i vårt manifest; åtgärder som alla är framtagna för att stärka brottsoffers position i samhället. Den viktigaste frågan gäller hur Sverige på bästa sätt kan svara upp mot de krav som EU:s brottsofferdirektiv innebär. Andra frågor som kommer att belysas är vikten av tidigt stöd till vittnen, rätten till information till alla brottsoffer, samt hur partierna ställer sig till en samlad brottsofferlag i Sverige. Samtalet kommer att modereras av journalisten Åsa Erlandsson.

Anmälda företrädare för de åtta riksdagspartierna:

  • Fredrik Lundh Sammeli (Socialdemokraterna)
  • Johan Forssell (Moderaterna)
  • Tobias Andersson (Sverigedemokraterna)
  • Gudrun Nordborg (Vänsterpartiet)
  • Johan Hedin (Centerpartiet)
  • Andreas Carlson (Kristdemokraterna)
  • Martin Marmgren (Miljöpartiet)
  • Juno Blom (Liberalerna)

Tid: Måndag 16 maj kl. 14.00 – 15.30.

Plats: ABF-huset på Sveavägen 41 i Stockholm, eller på Brottsofferjouren Sveriges Facebook-sida. OBS anmälan krävs för deltagande på plats. För er som inte kan delta på plats i Stockholm – misströsta ej. Hela samtalet kommer livestreamas på Brottsofferjouren Sveriges Facebook-sida och finnas tillgänglig efteråt i vår Youtube-kanal. Ingen anmälan krävs för detta. Följ oss i sociala medier för att inte missa evenemanget.

Anmälan för deltagande på platsAnmäl dig här senast den 12 maj för att delta på plats.