Vittnesstöd på Brottsofferjouren finalist till Årets volontär

Camilla Embretsen från Brottsofferjouren Södra Stockholm är en av tio finalister till Volontärbyråns utmärkelse.

Nu har tio finalister till utmärkelsen Årets volontär utsetts. Det är Volontärbyrån som för femte året i rad utser Årets volontär bland nästan 160 nomineringar från organisationer över hela Sverige. Årets volontär koras på Internationella frivilligdagen den 5 december.

I år är en volontär från Brottsofferjouren en av tio finalister, nämligen Camilla Embretsen från Brottsofferjouren Södra Stockholm. Motiveringen lyder:

Camilla Embretsen har som vittnesstöd på Södertörns tingsrätt uppvisat ett mycket stort engagemang. Hon har genom sin stora förmåga att knyta kontakter med människor starkt bidragit till att vittnen, målsägande och tilltalade som kallats till tingsrätten har fått ett gott bemötande samtidigt som hon också har knutit kontakter med aktörer som är viktiga för en väl fungerande verksamhet, såsom åklagare, tolkar och ordningsvakter. Med sin starka initiativförmåga har Camilla överbyggt de svårigheter som pandemin inneburit för verksamheten, i en tid då arbetet på tingsrätten inte alltid fungerat som det brukar. Camilla är starkt lösningsorienterad, empatisk och kan även lätta upp humöret hos den som är mycket orolig inför stundande rättegång. Inte minst det sistnämnda är en stor styrka! Vi kan med säkerhet säga att Camilla varit en avgörande bidragande faktor till att vi under pandemin kunnat upprätthålla en vittnesstödsverksamhet på en av Sveriges tyngsta brottmålsdomstolar som fungerat på (ungefär) samma premisser som i vanliga fall.

Läs hela pressmeddelandet här.

Är du intresserad av att bli volontär hos Brottsofferjouren? Läs mer här.