Stöd till drabbade i utredningen om ”Nytorgsmannen”

Är du drabbad av det inträffade – som brottsoffer, vittne eller anhörig – tveka inte att kontakta oss på telefonnummer 116 006, eller chatta med oss här på hemsidan.

Bild från TT.

Den så kallade Nytorgsmannen misstänks för våldtäkt på minst 26 kvinnor under minst åtta års tid. Det gör honom, om han döms, till en av Sveriges värsta serievåldtäktsmän genom tiderna.

”Nytorgsmannen” greps och häktades i november förra året. Enligt SVT greps mannen för ett narkotikarelaterat ärende, men när polisen tömde hans telefon fann man flera filmer på misstänkta våldtäkter. Flera av övergreppen ska ha skett i mannens bostad vid Nytorget på Södermalm och sedan han greps har allt fler kvinnor trätt fram och berättat att de fallit offer för mannen. Flera av kvinnorna på mannens mobil är identifierade, men många vet inte om att de har blivit utsatta.

Kontakta oss för stöd

Brottsofferjouren ger stöd till dig som är utsatt. Du kan kontakta oss även om du är osäker på ifall det du har utsatts för är ett brott. Vår personal och våra volontärer har avgett tystnadslöfte och du kan vara anonym. Det finns heller inget krav på polisanmälan. Allt vårt stöd är kostnadsfritt. Är du drabbad av det inträffade – som brottsoffer, vittne eller anhörig – tveka inte att kontakta oss på telefonnummer 116 006, eller chatta med oss här på hemsidan.