Om du inte vill att det ska synas att du har varit inne på vår hemsida så kan du gömma ditt besök.

Digitalt seminarium under Fadimedagarna

Plats: Digitalt via Zoom

Vilka önskemål om flickors begränsning har familjer som lever med hedersnormer till förskolans personal?

Brottsofferjouren uppmärksammar Fadimedagarna med att bjuda in till ett digitalt seminarium med Devin Rexvid om hedersrelaterat våld och förtryck.

Den 21 januari är det 22 år sedan Fadime Sahindal mördades av sin pappa för att hon inte levde enligt de hedersnormer som familjen anammat.

Brottsofferjouren Sverige anordnar ett seminarium för att hedra minnet av Fadime och de mänskliga rättigheter hon försökte få alla i Sverige att omfattas av. Vi måste alla hjälpas åt att bekämpa hedersrelaterat våld och förtryck och försöka göra det som Fadime uppmanade till i sitt tal i riksdagen: ”Vänd dem inte ryggen!”.

För att kunna hjälpa och ge stöd på bästa sätt är det nödvändigt med kunskap om hedersrelaterat våld och förtryck och de normer och begränsningar som styr vardagen för utsatta.

Devin Rexvid, universitetslektor på Stockholms universitet presenterar sin forskning om ”Vilka önskemål om flickors begränsning har familjer som lever med hedersnormer till förskolans personal?”. Seminariet är gratis och öppet för alla.

Tid: Torsdagen den 18 januari kl. 13.00 – 14.00

Plats: Digitalt via Zoom

ANMÄL DIG HÄR. Anmälan stänger den 17 januari kl. 12.00. Länk skickas ut dagen innan seminariet.

Varmt välkomna!

Heléne Carlsson Verksamhetsutvecklare våld i nära relation
08-550 486 06 Kontakta via e-post