Om du inte vill att det ska synas att du har varit inne på vår hemsida så kan du gömma ditt besök.

Barn har rätt att höras – Från ord till handling!

När: Onsdag 23 November 2022
Tid: 13:00-16:00
Plats: Digitalt

Digital samverkanskonferens

Konferensens syfte är att stärka kompetensen och öka samverkan över verksamhetsgränser inom området barn och ungas rättigheter. Konferensen vänder sig till dig som möter unga i ditt arbete.

Ur programmet

  • Föreläsning av Emelie Dahlin från Brottsofferjouren Sverige om barns rättigheter och verktyg som hjälper en i arbetet med att gå från ord till handling när det gäller att förverkliga barns rättigheter i praktiken. Emelie har ett genuint engagemang för mänskliga rättigheter och i synnerhet frågor som rör barnets rättigheter. Hon har tidigare erfarenhet från både kommunal verksamhet och ideell sektor där hon arbetat med mänskliga rättigheter och barnrättsfrågor i roller som projektledare, arbetsledare, samordnare, utbildare och pedagog. Emelie har en kandidatexamen i mänskliga rättigheter med fördjupning inom barnrättsområdet.
  • Föreläsning av Paulina Bengtsson om föreningen #intedinhora, ett nätverk för och av personer med erfarenhet av kommersiell sexuell exploatering, där Paulina sitter i styrelsen. Paulina är grundare av Novahuset och en erfaren föreläsare inom ämnena våldtäkt, koppleri, pornografi, prostitution och sexuellt självskadebeteende. Paulina har också egen erfarenhet kring våldtäkter, prostitution och porrens värld.

Mer information

Mer information om konferensen och anmälningslänk skickas ut i början av hösten 2022. Konferensen är kostnadsfri, men anmälan är bindande.

Arrangörer

Brottsofferjouren Fyrbodal i samarbete med Folkhälsoråden i Åmål, Stenungsund samt Lilla Edet.

Emelie Dahlin Verksamhetsutvecklare barn och unga, äldre samt personer med funktionsnedsättning Kontakta via e-post