Brottsofferjouren Sverige presenterar ny generalsekreterare

Fredrik Mellqvist är ny generalsekreterare för Brottsofferjouren Sverige (BOJ). Han tillträder posten den 15 maj.

Fredrik Mellqvist

Vi är mycket glada över att kunna presentera Fredrik Mellqvist som ny generalsekreterare. Han har en gedigen erfarenhet av vår organisation och jag har det största förtroende för honom efter att ha arbetat tillsammans i tio år.

Sven-Erik Alhem, förbundsordförande

Fredrik Mellqvist kommer närmast från posten som vice generalsekreterare. Han har en bakgrund som jurist och började arbeta för Brottsofferjouren Sverige 2009. Tidigare har han bland annat varit ansvarig för att utveckla Brottsofferjourens vittnesstödsverksamhet och driva hela organisationens utveckling framåt.

Jag är hedrad över uppdraget att – i nära samarbete med styrelsen och lokala brottsofferjourer – leda vår organisation med skickliga medarbetare som dagligen gör skillnad för många brottsutsatta, vittnen och anhöriga. Jag ser fram emot att arbeta för stärkta rättigheter för brottsutsatta. En viktig fråga nu är att verka för en ny brottsofferlag som kan utgöra en grund för att säkerställa en implementering av EU:s brottsofferdirektiv i praktiken – oavsett var brottsoffret bor och var i landet brottet sker.

Fredrik Mellqvist